Logo Centrum voor Natuurgeneeskunde Pomt

Eczeem: Een Complexe Huidaandoening Begrijpen en Aanpakken

Eczeem verdwijnt door goede darmgezondheid

Eczeem is een verzamelnaam voor een groep huidaandoeningen gekenmerkt door jeuk en rode uitslag. Ondanks de diverse vormen en symptomen, worden deze aandoeningen vaak onder één noemer gebracht. Ik wil je graag meer inzicht geven in de verschillende typen eczeem en hoe we deze kunnen aanpakken.

Verschillende Soorten Eczeem

Er zijn diverse vormen van eczeem, elk met unieke kenmerken. Van constitutioneel of atopisch eczeem, dat vaak erfelijk is en zich voordoet in knieholtes of ellebogen, tot contacteczeem veroorzaakt door allergieën voor specifieke stoffen zoals nikkel of latex. Andere vormen zoals craquelé-eczeem, seborroïsch eczeem, en eczema herpeticum hebben elk hun specifieke kenmerken en vereisen een aangepaste aanpak.

Oorzaken van Eczeem

De oorzaken van eczeem zijn divers, variërend van erfelijkheid tot allergische reacties op externe stoffen. Factoren zoals voeding, weerstand, hooikoorts en stress kunnen ook een rol spelen bij het ontstaan en verergeren van eczeem.

Eczeem is Niet Besmettelijk

Het is belangrijk om te weten dat eczeem zelf niet besmettelijk is. Het is een reactie van de huid en/of het resultaat van erfelijke factoren. Echter, bij geïnfecteerde wondjes kan er een risico op bacteriële infectie zijn.

Symptomen van Eczeem

Eczeem kent meerdere symptomen, zoals jeuk, rode huid, schilfering, en vochtige huid. Het is zelden dat alle symptomen tegelijk voorkomen.

Behandeling van Eczeem

De behandeling van eczeem in de reguliere geneeskunde is vaak symptomatisch. Ik richt mij echter op het vinden van de onderliggende oorzaak, terwijl we tegelijkertijd de symptomen behandelen.

Eczeem en Je Darmen

Wat veel mensen niet weten, is dat eczeem ook veroorzaakt kan worden door problemen in de darmen. Stress, vermoeidheid en voedingskeuzes kunnen de darmfunctie beïnvloeden, wat weer invloed kan hebben op de huid. Problemen zoals het lekkende darmsyndroom en een overdaad aan candida kunnen eczeem verergeren.

Een Persoonlijk Behandelplan bij Eczeem

Een effectieve aanpak van eczeem vereist een persoonlijk behandelplan. Dit omvat een holistische benadering waarbij zowel de zichtbare huidklachten als interne factoren zoals darmgezondheid worden aangepakt. Met een aanpak die natuurlijke kruidencomplexen en een op maat gemaakt behandelplan omvat, streef ik ernaar de balans in het lichaam te herstellen en toekomstige eczeemuitbarstingen te voorkomen.

Ontdek de Geheimen van Jouw Gezondheid voor Slechts €99,-

Duik dieper in de wereld van jouw persoonlijke gezondheid met onze geavanceerde, op maat gemaakte gezondheidsanalyse. Deze analyse onthult jouw unieke gezondheidsbehoeften en helpt ons de ideale aanpak voor jou te bepalen, of het nu gaat om natuurlijke supplementen of gespecialiseerd leefstijladvies.

Maar dat is slechts het begin.

Na de analyse krijg je toegang tot een persoonlijk gezondheidsplan, zorgvuldig samengesteld door onze deskundigen. Dit plan is ontworpen om jouw algehele welzijn te verbeteren, en legt een solide basis voor indrukwekkende resultaten met onze geavanceerde methoden.

Ben je klaar voor een transformatie in gezondheid? Zet vandaag nog de eerste stap met ons Gezondheidsherstel Traject. Ervaar de kracht van een op maat gemaakt gezondheidsplan en boek nu jouw afspraak.

De Beste Natuurgeneeskundige Behandelingen

Oog voor de patiënt

Volledig individueel gerichte behandelingspakketten voor het beste resultaat

Meer dan 35 jaar ervaring

Internationaal & Nederlandse ervaring en geregistreerd in naturopatie

Samenwerking met laboratoria

Diverse onderzoeken bij onderzoeksinstituten over de gehele wereld.

Holistische behandelingen

Mijn behandelingen zijn per patiënt samengevoegd in een behandelingsformule

Mijn Specialisaties Zijn:

Maak Vandaag Je Afspraak voor je Gezondheidsanalyse

Wil jij afrekenen met rugpijn, buikpijn, hoofdpijn, hernia, reuma of andere vervelende medische klachten? Wil jij de oorzaak van je probleem aanpakken in plaats van je symptomen te bestrijden?

of bel: 078 645 9149 / 06 511 50 192

Natuurgeneeskunde, Natuurgeneeskunde Alblasserdam, Natuurgeneeskunde Rotterdam, Natuurgeneeskunde Alblasserdam, Natuurgeneeskunde Ridderkerk