Logo Centrum voor Natuurgeneeskunde Pomt

Voel jij je opgebrand en voelt je lichaam en geest totaal uitgeput?

Voel jij je opgebrand en voelt je lichaam en geest totaal uitgeput?

Behandeling slaapproblemen: Kun je moeilijk in slaap komen als je naar bed gaat? Wordt je vaak wakker tijdens het slapen? Of wordt je heel vroeg wakker en kan je dan niet meer verder slapen? Herkenbaar? Je kan van alle 3 de vormen last hebben of van slechts 1 vorm.

Slapeloosheid (insomniea) is een slaapstoornis, waarbij je slecht kan slapen en dus geen normaal slaapritme hebt. Doordat je niet goed slaapt kan jouw lichaam zich niet goed herstellen wat dus weer gepaard gaat met functioneringsklachten overdag. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, geheugenproblemen, prikkelbaarheid, een suf gevoel hebben, concentratieproblemen of lusteloosheid. Als je slaapproblemen te lang aanhouden kun je er zelfs gezondheidsklachten van krijgen daarom is het belangrijk om hier tijdig wat aan te doen.

Een normaal slaapritme houdt in dat je 6 tot 9 uur per nacht slaapt. De ene persoon heeft genoeg aan 6 uur slaap de andere persoon weer aan 9 uur slaap. Twee tot drie keer per nacht wakker worden is normaal, tenzij het lang duurt om daarna weer in slaap te vallen.
In Nederland heeft ten minste 7 tot 15 % van de mensen last van slaapproblemen. Bij chronische slapeloosheid doen de klachten zich drie of meer nachten per week voor en houden langer dan drie maanden aan.

Oorzaak van slapeloosheid

De oorzaken van slapeloosheid zijn in de meeste gevallen niet duidelijk. Spanning of gebeurtenissen overdag zouden er al voor kunnen zorgen dat je moeilijk of lichter kan slapen. Daarnaast is het ook mogelijk dat slapeloosheid aangeleerd kan zijn. De oorzaak valt dan weg, maar het aangeleerde gedrag blijft waardoor de slapeloosheid niet verdwijnt.

Mogelijke oorzaken van slapeloosheid zijn:

  • Psychische aandoeningen, zoals angst, stress, depressie
  • Lichamelijke aandoeningen, zoals jeuk, pijn, benauwdheid, hoesten of ’s nachts moeten plassen
  • Spanningen of zorgen over je relatie, je situatie thuis of je werk
  • Hormonale aandoeningen
  • Slaapapneu
  • Alcoholgebruik
  • Externe oorzaken, zoals een oncomfortabele slaapplek, geluids- of lichthinder
  • De overgang kan ook slapeloosheid veroorzaken.

Slaapstoornissen kunnen allerlei oorzaken hebben. Voordat ik je gaat behandelen zal ik eerst kijken naar leefstijl factoren die mogelijk van invloed zouden kunnen zijn. Ook hier kijk ik via mijn Total body scan naar de mogelijke oorzaken. Zoals spijsverteringsproblemen, vaak voor vele mensen niet direct waarneembaar. Ook hormonale problemen kunnen van invloed zijn.

Heb jij er ook al van alles aan geprobeerd om van je slaapprobleem af te komen maar niks helpt? Laat mij jou dan volledig onderzoeken om jouw slaapprobleem te achterhalen. Maak vandaag nog een afspraak voor de gezondheidsanalyse en reken af met jouw slaapprobleem.

Ontdek de Geheimen van Jouw Gezondheid voor Slechts €99,-

Duik dieper in de wereld van jouw persoonlijke gezondheid met onze geavanceerde, op maat gemaakte gezondheidsanalyse. Deze analyse onthult jouw unieke gezondheidsbehoeften en helpt ons de ideale aanpak voor jou te bepalen, of het nu gaat om natuurlijke supplementen of gespecialiseerd leefstijladvies.

Maar dat is slechts het begin.

Na de analyse krijg je toegang tot een persoonlijk gezondheidsplan, zorgvuldig samengesteld door onze deskundigen. Dit plan is ontworpen om jouw algehele welzijn te verbeteren, en legt een solide basis voor indrukwekkende resultaten met onze geavanceerde methoden.

Ben je klaar voor een transformatie in gezondheid? Zet vandaag nog de eerste stap met ons Gezondheidsherstel Traject. Ervaar de kracht van een op maat gemaakt gezondheidsplan en boek nu jouw afspraak.

De Beste Natuurgeneeskundige Behandelingen

Oog voor de patiënt

Volledig individueel gerichte behandelingspakketten voor het beste resultaat

Meer dan 35 jaar ervaring

Internationaal & Nederlandse ervaring en geregistreerd in naturopatie

Samenwerking met laboratoria

Diverse onderzoeken bij onderzoeksinstituten over de gehele wereld.

Holistische behandelingen

Mijn behandelingen zijn per patiënt samengevoegd in een behandelingsformule

Mijn Specialisaties Zijn:

Maak Vandaag Je Afspraak voor je Gezondheidsanalyse

Wil jij afrekenen met rugpijn, buikpijn, hoofdpijn, hernia, reuma of andere vervelende medische klachten? Wil jij de oorzaak van je probleem aanpakken in plaats van je symptomen te bestrijden?

of bel: 078 645 9149 / 06 511 50 192

Natuurgeneeskunde, Natuurgeneeskunde Alblasserdam, Natuurgeneeskunde Rotterdam, Natuurgeneeskunde Alblasserdam, Natuurgeneeskunde Ridderkerk