Logo Centrum voor Natuurgeneeskunde Pomt

Colitis ulcerosa? Een functionele geneeskundige aanpak op niveau

Colitis ulcerosa is een ziektetoestand waarbij je darmwand chronisch ontstoken is geraakt. Door de ontstekingen ontstaan er kleine zweertjes die de neiging hebben om deels uit te gaan harden in je darmwand.

Dit is een zeer pijnlijk ziektebeeld met vaak overmatige gasvorming en slijm bij de ontlasting tot gevolg. Het kan ook zijn dat er bloed bij de ontlasting aanwezig is.

Door Colitis ulcerosa raakt je darm opname capaciteit gecomprimeerd. Een vaak opgezette, gevoelige en harde buik is het gevolg. Patiënten met colitis ulcerosa hebben dan ook vaak last van oververmoeidheid verschijnselen en zelfs stemmingswisselingen. Ze verdragen vaak sommige voedselsoorten ook slecht. Het kan zelfs zo zijn dat deze mensen zich vaak niet prettig voelen met hoofdpijn als gevolg.

Grondige diagnose is de basis voor een optimale behandeling

Belangrijk bij de diagnose van colitis ulcerosa is het bepalen van de constitutie type van zo een iemand. Dit is sturend voor de behandeling. Doordat sommige mensen sowieso een slechtere darmwanddoorlaatbaarheid heeft dan anderen.

Zonder een grondige diagnose vanuit de ontlasting zowel als leefstijl en omgevingsfactoren bepalingen kan er moeilijk tot een therapie voorstel gekomen worden.

Mijn bodyscan aangevuld met een lichamelijk onderzoek en vraagstelling bepaling, en een SKB-bloedtest, zowel als een iriscopie analyse zorgt samen met mijn jarenlange ervaring dat ik vrij snel tot een effectief therapie plan kan komen.

Lees hier hoe Erik Leemkuil heb kunnen behandelen

Nadat er 6 jaar geleden Colitus Ulserosa/ ziekte van Crohn bij mij werd vastgesteld, kreeg ik in 2014 te horen dat het plekje op mijn longen voor 85% zeker longkanker was. Na 40 ziekenhuis bezoeken en diverse artsen, er speelde nog een ontstoken voet mee en wat andere kwalen, wist ik dat de reguliere geneeskunde, met alle respect, niet geïnteresseerd is in het totale welzijn van mij, maar met oogkleppen op, gedwongen door protocollen, alleen maar aan symptoombestrijding doet. Het liefst met zoveel mogelijk medicijnen. Men schroomt er niet voor om “te dreigen met je eigen overlijden” als je niet de voorgeschreven medicijnen slikt.

Toen het voor mij duidelijk was dat de beperkte mogelijkheden van de reguliere geneeskunde niet in staat was mij te diagnosticeren zocht ik contact met Rassie Erasmus. Met zijn enigszins eigengereide blik op de geneeskunde en voedingsleer heeft Rassie het wel voor elkaar gekregen wat ik bij de reguliere geneeskunde niet voor elkaar gekregen had. Langzamerhand voel ik me fitter en gaat mijn voet minder zeer doen. Ik ben gestopt met alle reguliere medicijnen waaronder remicade
Alle lof voor deze vakman.

Wil jij dat ik jou net al Erik help? Maak een afspraak voor de gezondheidsanalyse.