Logo Centrum voor Natuurgeneeskunde Pomt

Koemelk allergie bij baby’s

Koemelkallergie komt veel vaker voor bij baby’s dan wat vroeger het geval was. Dit komt omdat ons immuunsysteem al vanaf onze geboorte te zwaar belast wordt door luchtvervuiling en voedselvervuiling zoals bijvoorbeeld kleur-, geur-, en smaakstoffen. Doordat ons immuunsysteem het al zwaar te verduren krijgt zelfs als we nog maar een baby zijn kan je snel last krijgen van overgevoeligheid en allergische reactie.

Wanneer de eiwitten en de melkvetten van koemelk in de ingewanden van jonge baby’s terecht komt, zorgt dit voor overgevoeligheid en allergische reactie. Het is namelijk zo dat baby’s eigenlijk alleen geschikt zijn om moedermelk goed te kunnen verdragen en te verteren. Door vooral onze leefstijl wordt er ook steeds minder borstvoeding gegeven en geadviseerd daarom wordt er dan van koemelk gebruik gemaakt als zuigeling voeding.

Koemelk is niet voor de mens geschikt

Belangrijk hier is om te weten dat de melk van de koe eigenlijk niet voor menselijk gebruik geschikt is, omdat het voor teveel opsplitsing fouten ter hoogte van je ingewanden gaat zorgen. Een optie behalve borstvoeding is geitenmelk of paardenmelk. Dit is in vele mate minder belastend voor het immuunsysteem van baby’s.

Geitenmelk en paardenmelk hebben een makkelijke eiwitstructuur en is dus voor menselijke ingewanden veel minder belastend. In mijn praktijk adviseer ik altijd om in eerste instantie van moeder melk gebruik te maken en als dat om wat voor reden niet haalbaar is dan adviseer ik geiten- of paardenmelk.

In mijn praktijk kan ik allergieën van baby’s effectief behandelen

Hieronder lees je de review van Jayvien. Jayvien, een baby van vijf maanden oud kon geen borstvoeding krijgen dus gaven wij hem flesje melk op basis van koemelk. Al gauw merkte wij dat er iets niet goed ging, want Jayvien had veel slijm en spuugde veel en had buikkrampjes. Ook het verteren van de koemelk ging moeizaam. Wij zijn bij twee artsen geweest en zij adviseerde koemelkvrije melk, maar deze voedde mijn baby niet en hij kon het ook niet goed verteren.

Verder kreeg Jayvien ook eczeem op zijn hele lichaam. Ik vertelde mijn tante hierover en ze zei gelijk dat Rassie mij kan helpen. Zo gezegd, zo gedaan. Na een allergietest adviseerde Rassie om Jayvien geitenmelk te geven en na een aantal weken in overleg johannesbroodpitmeel bij te doen. Met de geitenmelk ben ik direct begonnen en hij heeft geen buikkrampjes meer en hij spuugt ook niet meer. Tegen het eczeem gebruiken we colloïdaal zilver zalf. Dit voorkomt de jeuk, maar nog steeds heeft Jayvien last van eczeem en is nog in behandeling hiervoor. Jayvien eetpatroon moet eerst goed gaan. Gezien de allergie van mijn baby, bespreek ik met Rassie wat ik mijn baby te eten geeft. Op deze manier kunnen we samen werken aan de gezondheid van mijn baby.

Gezien de snelle vooruitgang en duidelijkheid, ben ik Rassie dankbaar. Voor meer advies over babyvoeding en babyallergie raad ik je zeker Rassie Erasmus aan!

Wat zou ik voor jouw baby kunnen betekenen?

Heeft jouw zoontje of dochter last van regelmatig spugen of darmkrampjes tijdens of na het eten? Merk je dat hij of zij geïrriteerd is en niet tot rust kan komen? of heeft zij of hij last van allergie en eczeem? Neem dan contact met mij op en ik kan hem/haar helpen.

Doormiddel van een ontlasting onderzoek kan ik achterhalen wat de oorzaak is. Hiermee kan ik vooral de schade ter hoogte van zijn of haar darmen bloot leggen. Soms kunnen verschillende homeopathische middelen die voor zuigelingen geschikt zijn ingezet worden om de belasting te verlichten waardoor er dan een milieu ontstaat van betere spijsvertering. Maak een afspraak voor de gezondheidsanalyse.