Logo Centrum voor Natuurgeneeskunde Pomt

Problemen met je Darmen

Kamp jij ook met maag en darmproblemen en ongemakken die maar niet over willen gaan? Krijg jij van je huisarts te horen dat er niets aan te doen is en je er maar mee moet leren leven? Ik vertel je dat er wel degelijk wat aan te doen is als je maar te weten kan komen wat de oorzaak van jouw klachten is.

Je bent zeker niet de enige die last heeft van darmklachten/spijsverteringsproblemen, het komt steeds vaker voor. Een luidruchtige maag is misschien nog niet eens zo heel erg, al wil je waarschijnlijk liever niet dat je maag ‘tegen je terugpraat’ als je net in een belangrijke vergadering zit. Het wordt wat ongemakkelijker als je regelmatig last hebt van maag- of darmkrampen, boertjes, een opgeblazen gevoel of winderigheid. En helemaal vervelend wordt het als je last hebt van chronische constipatie of diarree. Darmklachten hebben een grote invloed op je gezondheid

Lastige en pijnlijke symptomen van darmklachten is vervelend maar wat nog veel vervelender is dat het een grote invloed heeft op je algemene gezondheid. Wat veel mensen niet weten is dat een van de belangrijkste onderdelen van je immuunsysteem in de darmen gesteld is. Als je last heb van darmklachten en je spijvertering niet optimaal werkt, krijg je structureel voedingstekorten omdat die niet goed worden opgenomen als je spijsvertering niet goed werkt. Dit met alle gevolgen van dien.

In je darmen beginnen de opnamen van je voedingsstoffen en dit is de basis van een balans of disbalans in je hormoonhuishouding, een sterk of een zwak immuunsysteem, een versnelde veroudering of juist verjonging van je lichaam, etc. Het goed functioneren van je spijsvertering is dus de basis van een optimale gezondheid.

Verkeerd eten veroorzaakt darmklachten

Veel maag en darmklachten hebben dus hun oorsprong in het immuunsysteem. Ons immuunsysteem is totaal afhankelijk van impulsen buiten het lichaam om. Als je immuunsysteem overdadig geprikkeld zou worden voor welke reden dan ook, dan raakt het uit balans. Dit kan zijn door iets verkeerd gegeten te hebben, teveel gegeten te hebben of bijvoorbeeld te laat gegeten te hebben in de avond. Hierdoor kan je immuunsysteem door de overprikkeling van je voedsel als ongewenste indringers gaan aanmerken. Dit zorgt ervoor dat veel immuunstoffen naar je darmen gestuurd worden om de indringer te bevechten. Dit proces kost veel energie en gaat gepaard met andere ongemakken terwijl dit niet nodig is.

Daarnaast is het ook bekend dat het gebruik van chemische reguleren geneesmiddelen vervelende bijwerkingen kunnen hebben. Lees hiervoor simpelweg je bijsluiter. Chemische middelen geven een interactie met elkaar, om zodoende ook andere lichaamsprocessen enorm te verstoren. Hier moet ernstig rekening mee gehouden worden. In mijn metingen kijk ik bijvoorbeeld ook naar de overbelasting van geneesmiddelen. Vaak als chemische stoffen uit het lichaam verwijderd kunnen worden voel je jezelf al gauw een stuk beter. Het is dus noodzakelijk om er op tijd bij te zijn als je last heb van darmklachten/spijsverteringsproblemen.

Lees hieronder een review van Jeanette wat ik voor haar heb kunnen betekenen

Jeanette – Door ernstige problemen met mijn maagdarmstelsel ben ik beland bij Rassie Erasmus, Momenteel ben ik nu 3 maanden onder behandeling en er treedt al verbetering op. Mijn huid was altijd erg droog, daar viel niet tegen aan te smeren, maar deze is nu een stuk minder droog, ook merk ik het aan mijn nagels, die waren allemaal gerafeld en afgebroken. Mijn nagels zien er nu een stuk beter uit en zijn weer sterk geworden. Mijn darmstelsel is ook een stuk rustiger geworden, een hele verbetering. Ik ben er nog niet maar ik heb er alle vertrouwen in dat Rassie’s behandeling mijn gezondheid nog op een hoger peil kan brengen. Zelf moet ik natuurlijk zijn adviezen op volgen wil ik het beste resultaat behalen. Rassie, is duidelijk en deskundig. Ik zou hem zeker aanbevelen.

Wil jij dus ook van je darmklachten/spijverteringsprobleem af komen? Maak een afspraak voor de gezondheidsanalyse.