Logo Centrum voor Natuurgeneeskunde Pomt

Weinig last van muggen dankzij Rassie

Voor een half jaar ben ik op Curaçao voor stage. Inmiddels ben ik al 2,5 maand op het prachtige eiland. Ik hoorde in Nederland al dat er een Chikunguyakoorts heerst op Curaçao. Dit is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus dat wordt overgedragen door muggen die overdag steken.

De incubatieperiode voor chikungunyavirus is tussen de 1 en 12 dagen. Daarna ontstaan ziekteverschijnselen als: plotseling opkomende hoge koorts, ernstige spier- en gewrichtspijnen die maanden tot jaren kunnen aanhouden, hoofdpijn, lichtschuwheid en huiduitslag (rash) die enkele weken tot maanden kan aanhouden. Helaas is er geen vaccin beschikbaar tegen Chikungunya en is het uitsluitend te behandelen met paracetamol of ontstekingsremmers, zoals ibuprofen.

Om te voorkomen dat ik door de Chikungunya word gestoken, wordt overal op internet aangeraden om bedekkende kleding te dragen. Ik draag niet graag een lange spijkerbroek en een shirt met lange mouwen, maar smeer me wel regelmatig in met muggen werend middel.

Gezien er nog geen vaccin beschikbaar is en ik er niet op zit te wachten dat ik gestoken word door Chikungunya, had ik Rassie hierover op de hoogte gesteld. Ik heb Rassie ook verteld dat de muggen mij graag steken. Rassie heeft mij een aantal potenties en Ascorbo Plus meegegeven ter preventie van de Chikungunya. De twee potenties (twee keer per dag, vijf korreltjes) moet ik twee keer per dag innemen. De Ascorbo Plus moet twee keer per dag, 3 tabletten innemen.

Nu ik al 2,5 maand op het eiland ben kan ik even vertellen dat de potenties en de ascorbo plus mij hebben geholpen. Gezien ik de tabletten inneem en mezelf regelmatig insmeer met muggen werend middel heb ik bijna geen last van de muggen. Muggen werend middel hielp bij mij nooit, maar de combinatie van de potentie, Ascorbo Plus en het muggenwerend middel gaat perfect.