Logo Centrum voor Natuurgeneeskunde Pomt

Total body scan van Es Teck

Ik ben de laatste maanden druk bezig geweest om een scanapparaat te onderzoeken voor het verkrijgen van gedetailleerde 3D-informatie over lichamelijke processen.

Mijn keuze is daarbij gevallen op onderstaande Amerikaanse Total Body Scan van de firma Es Teck.

Tijdens een kort onderzoek/consult worden uw handen op 2 contactplaten op een tafel geplaatst, en uw voeten gelijkerwijs op contactplaten op de grond. Verder worden er 2 elektrodes op uw hoofd ‘geplakt’. Een metertje wordt aan een van uw vingers bevestigd. Dit alles vindt geheel pijnloos en vrij van ongemakken plaats, en u houdt gewoon uw kleding aan. Nadat de scan gemaakt is krijg ik alle scans specifieke waarden te zien met bijbehorende grafische weergave.

Vervolgens zal ik, aan de hand van uw vraagstelling en/of wensen alle relevante gegevens uit de test met u bespreken. De verkregen inzichten kunnen ingezet worden om een behandelingstraject te starten, of een bestaand behandelingstraject te complementeren of uit te breiden. Of, u kunt genoemde informatie gebruiken om uw leefstijl bij te sturen, of simpelweg voor later gebruik bewaren!

Enkele voorbeelden van wat er besproken kan worden aan de hand van metingen zijn:

  • Lichaamssamenstelling: watermassa, vetmassa, spiermassa, botmassa – hier wordt gebruik gemaakt van de enige wetenschappelijke lichaamssamenstelling meting en die heet bio-impedantie.
  • Levensstijl overzicht: metabolisme, bewegingsniveau, PH, elektrolyten.
  • Werking digestief stelsel (darmen, lever, maag, bijnier etc.)
  • Screening naar risico cardiovasculair en diabetes.
  • Persoonlijk paspoort voeding suggesties: welke voedingsmiddelen worden aan- en afgeraden of vervangen door andere producten, al dan niet met vitaminen- en mineralen tekorten, planten- en sporenelementen, of voedingsassociaties.
  • Hersenactiviteit en neurologisch profiel.

Officieel vanaf 14-05-2015 zal bovengenoemd systeem bij mij volledig operationeel zijn.

Voor verdere vragen kunt u zich tot mij wenden via het contactformulier, of de telefoon!